Informaţii

Pompele de canalizare: o soluție eficientă pentru apele reziduale

Pompele de canalizare joacă un rol cheie în infrastructura modernă din Moldova, asigurând o gestionare eficientă și igienică a apelor uzate. Dezvoltarea rapidă a zonelor urbane și rurale necesită sisteme fiabile și moderne de gestionare a apelor reziduale.

În blocurile de apartamente, sistemul de canalizare este proiectat astfel încât reziduurile să curgă prin conducte datorită gravitației. Dar, în condițiile unei construcții individuale sau ale unei case de țară, acest lucru nu este întotdeauna posibil. Uneori, particularitățile terenului interferează, alteori – locul ales inițial greșit pentru instalația din baie. Apele uzate din astfel de canalizări vor stagna în conducte sau chiar se vor ridica înapoi atunci când vor încerca să fie evacuate.

În cazurile în care apele uzate nu pot fi evacuate sub acțiunea gravitației, se utilizează pompe speciale submersibile pentru ape reziduale. Aceste pompe sunt instalate în rezervorul în care se acumulează aceste ape și asigură îndepărtarea lor forțată. Aceste pompe sunt alimentate de la rețeaua electrică.

Care sunt avantajele scurgerilor de canalizare forțată?

  1. Libertatea de alegere a locului de amplasare a toaletei. Este posibil să plasați instalația sanitară chiar și în subsol și să nu vă fie teamă de canalizare.
  2. Frecvența redusă a întreținerii preventive – apele reziduale se deplasează sub presiune ridicată și curăță conductele.
  3. Chiar și țevile relativ mici pot fi deservite.

Pompă fecală sau pentru drenaj – ce să alegeți?

Este important să ne amintim că o pompă de drenaj pentru evacuarea apelor uzate nu este întotdeauna potrivită. Astfel de pompe pot fi conectate la un loc în care nu se așteaptă să curgă apă cu particule mari, de exemplu, la o cabină de duș, mașină de spălat. Dacă o puneți într-o scurgere de bucătărie sau de toaletă, se va supraîncălzi și se va astupa după o perioadă scurtă de timp.

Numai pompele de fecale special concepute pentru manipularea deșeurilor menajere și a substanțelor organice pot gestiona apa care conține impurități de dimensiuni mari.

În Moldova, puteți cumpăra pompe pentru fecale cu dispozitiv de măcinare, care va evita înfundarea chiar și atunci când în apa uzată ajung particule deosebit de mari.

Atunci când achiziționați sisteme de pompare, trebuie să acordați atenție și temperaturii maxime admise a lichidului pompat. Dacă urmează să fie pompată apă caldă, trebuie achiziționată o pompă cu un regim de funcționare adecvat.