Informaţii

Pompe în Moldova: o gamă largă de sisteme de pompare

Catalogul.md vă prezintă o gamă largă de pompe și sisteme de pompare a fântânilor și echipamente pentru necesitățile de alimentare cu apă, canalizare, încălzire în Moldova.

Consumatorii au acces la mărci de talie mondială (Grundfos, Wilo Yonos Para, Pedrollo, DAB), ceea ce permite o alegere flexibilă în funcție de cerințele specifice și de buget.

În funcție de configurația tehnică, se face o distincție între:

  • pompe vibratoare;
  • pompe centrifugale.

Prima opțiune este mai prietenoasă din punct de vedere bugetar, dar mai exigentă în ceea ce privește calitatea apei. A doua opțiune este mai scumpă, dar poate funcționa și cu apă murdară. Pentru a evita ca pompa să se defecteze înainte de termen, luați în considerare calitatea apei pe care o va pompa.

Pompe pentru fântâni

În Moldova, procentul populației care locuiește în localități unde nu există alimentare cu apă centralizată este destul de mare. Este bine atunci când proprietarii au fântâni în curtea lor – în acest caz, apa poate fi extrasă din ele.

Pompele pentru fântâni sunt de două tipuri: de suprafață și submersibile. Primele sunt potrivite pentru fântâni foarte puțin adânci și sunt instalate pe sol sau în casă. Cele din urmă sunt coborâte în fântână și se află direct în apă.

Pompe pentru foraje

În cazul în care apa este adâncă, trebuie să se sape o gaură de foraj. Pompele submersibile de foraj pentru apă curată pot pompa apă de la o adâncime de până la 200 de metri, creând o presiune bună chiar și la o înălțime de 2-3 etaje.

Atât pompele submersibile, cât și cele de suprafață se pot afla în situația de funcționare în gol. Pentru a evita acest lucru, se recomandă instalarea unui releu de presiune pe pompă. Puteți cumpăra releuri de presiune pentru controlul alimentării cu apă în magazinele din Moldova.

Pompe de drenaj

Pompele de drenaj pot goli rapid un subsol, o pivniță sau o piscină inundată. Acestea sunt foarte puternice și pot elimina apa practic pe uscat. Pompele de drenaj pot gestiona apa moderat poluată, dar trebuie să acordați atenție caracteristicilor acestora.

Pompe fecale

Pompele de fecale sunt utilizate pentru gestionarea apelor reziduale. Acestea pot fi instalate lângă rezervorul de colectare a apei sau pot fi scufundate în acesta și funcționează acolo.

Gama de sisteme de pompare permite consumatorilor din Moldova să găsească soluții optime pentru nevoile lor de alimentare cu apă și canalizare, pentru a spori confortul în viața de zi cu zi.