Informaţii

Pompă hidrofor: tehnologie modernă pentru o alimentare confortabilă cu apă

Pompele de tip hidrofor sunt o parte integrantă a sistemului modern de alimentare cu apă din Moldova. Acestea asigură menținerea fiabilă și eficientă a presiunii în rețeaua de alimentare cu apă, garantând accesul constant la apă potabilă curată chiar și în cele mai îndepărtate regiuni.

Este imposibil să ne imaginăm o viață confortabilă fără un robinet din care să curgă apa și fără țevi prin care să curgă apa reziduală. În localitățile îndepărtate de sistemele de distribuție a utilităților publice, pentru alimentarea cu apă se folosesc de obicei foraje. Deoarece presiunea în astfel de sisteme este insuficientă pentru a ridica apa, trebuie să fie transportată forțat de la sursă până la punctul de consum.

O modalitate de a asigura alimentarea confortabilă cu apă în astfel de condiții ar fi instalarea unei pompe hidrofor.

Ce înseamnă hidrofor?

O pompă convențională începe să pompeze apă în sistem imediat ce o conectați la rețeaua electrică. În momentul în care începe să funcționeze, presiunea din sistem crește brusc – se produce un așa-numit șoc pneumatic, care, în timp, poate deteriora pompa.

Un hidrofor este un dispozitiv cu un rezervor de apă. Acesta este conceput pentru a menține presiunea din sistem la un nivel constant.

Hidroforul este conectat în permanență. De îndată ce apăsați butonul, apa din rezervor începe să curgă în sistem. Atunci când nivelul apei din rezervor scade, pompa este pornită și apa este pompată în rezervor din foraj sau fântână până când se declanșează releul de presiune. Apoi, pompa este oprită.

Pompele hidrofor pot fi amplasate atât în exteriorul, cât și în interiorul casei, de exemplu, în subsol. Principalul lucru este că acolo nu trebuie să existe o umiditate ridicată. Valorile presiunii normale funcționale sunt stabilite de producător, dar le puteți ajusta și dumneavoastră.

Dimensiunea rezervorului este determinată de modelul hidroforului. Merită să acordați atenție acestui aspect, de exemplu, dacă vă așteptați să folosiți hidroforul pentru alimentarea cu apă la mai multe puncte de consum: duș, robinet de bucătărie, mașină de spălat, irigarea grădinii.

Atunci când alegeți un hidrofor, trebuie să luați în considerare și calitatea apei cu care va funcționa. Unele modele de pompe pot funcționa doar cu apă curată, în timp ce altele pot face față unor mici impurități din apă.